fredag 6. september 2013
Solbærlikør
Vi har en liten busk med solbær. Den ble planta i fjor og bar ikke nevneverdige mengder bær før i år. Det ble en drøy halvliter.
Hva annet enn likør bruker man en halv liter solbær til!?
Jeg helte rett og slett mesteparten av bæra i den store flaska og fylte 60% brennevin over til det dekket bæra. Den står der og godgjør seg. Det er meninga det skal helles sukkerlake over på et senere tidspunkt.
I den lille flaska gjorde jeg det samme, men hadde i tillegg noen blader stevia oppi. Jeg aner ikke åssen det vil smake, men tiden vil vise. Denne blir selvsagt altfor sterk viss jeg ikke har sukkerlake oppi, så jeg tar muligens en god del brandy i.
Hadde egentlig tenkt til å ha vaniljestang i begge, men hadde ingen for hånden. Vi får se senere. Jeg har laget mye likør før i tida. Da hadde jeg bær, sukker, brennevin og evt krydder i og lot det stå til jul. Silte fra og nippet meg gjennom jula. Nå prøver jeg andre metoder.
Postpost per 7. januar 2014:
Solbærlikøren med stevia ble kort og bitter i ettersmaken. Neste gang tar jeg bare to blader oppi og tar dem opp etter atskillelig kortere tid. Uten sukker som gjør likøren tjukk, ble dette mer som dram. Solbær avgir ikke mye saft (i forhold til plommer f.eks), så jeg skulle ha brukt 35-40% sprit i stedenfor 60%. Dette ble altfor sterkt. Selv etter at jeg tynna den ut med brandy. Skal ta den opp til videre vurdering.
Hva med vodka eller brandy ekstra smaksatt med solbær, vaniljestang og et par blader stevia? Noe å tenke på til neste gang.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Spennende, vi har plukket og fryst masse bær. Har satt mye kirsebærlikør da :)
SvarSlettKirsebærlikør er så godt :D For ikke å snakke om å spise opp bæra som likøren ble laga på..
Slett