onsdag 9. oktober 2013

Hva bruker man gråpærer til?



Etter at naboen har gitt meg gråpærer fra det gamle treet i hagen demmes i flere omganger den siste uka, begynte jeg å lure på hva jeg skal bruke dem til. De er ypperlige naturell som tilbehør til ost, og jeg har laget ganske lavkarbo smuldrepai med pærer et par ganger. Det har jeg gjort slik:

Noen havregryn, mest solsikkefrø, noen sesamfrø stekes i en panne med smør. Søtes med steviapulver eller annet ønsket søtingsmiddel. Legg det i ildfast form. Fyll på med pærer i biter, kanel og hakka mandler. La det steke i god og varm ovn en stund, kanskje 15 minutter eller sånn. Bruk tida på å piske fløte med bittelitt steviapulver. Servér når det er varmt.

I dag var matauk-ånden over meg og jeg lagde pære- og eplemos. Jeg hadde 850 g ferdig renska pære og 350 g tilsvarende eple. Jeg hadde ca 1,5 dl vann i en kjele og la oppi eplebitene først. Når de hadde kokt i 5 eller ti minutter, så hadde jeg oppi pærebitene. Dessuten hev jeg oppi resten av den hele kanel jeg fant i skapet. Koke, koke - kanskje i ti minutter til. Jeg liker at eplemosen ikke er fullstendig mosa, så jeg brukte en rotmoser litt, men ikke for mye. Til slutt dryssa jeg litt steviapulver oppi og lot Mannen smake. Han smilte og sa mmmmm = godkjent.

Nå står det til avkjøling i gryta og jeg skal fryse det ned i porsjoner. Kommer til å bli fint å ha til vinteren.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv veldig gjerne inn en kommentar. Jeg syns det er kjempehyggelig!