Mannen kom inn med noen epler han hadde plukket i hagen og la dem foran meg på benken. Sånn helt hverdagslig, ikke på en krevende måte. Men jeg syns jeg kunne lese tankene hans, iallfall se dem - og der så jeg bilde av eplekake!
Hmmmm.... tenkte jeg. Klarer jeg å lage en lavkarboeplekake, da? Joda, jeg klarte det. Slik:
Jeg ville lage porsjonskake, for da har jeg mye mer kontroll på stekinga. Det er ikke moro når kaker faller ned på midten og er rå inni. Derfor tok jeg fram muffinsforma mi og smurte den med smør og melet dem med hvitt hvetemel. Jeg hadde tenkt til å mele med noe annet, men slik ble det ikke.
Jeg vispet sammen 4-5 egg og 50 gram kokosmel, en halv desiliter med blanding av smelta smør og fløte, et par ss sukrin. Det ble for lite søtt for de jeg serverte det til, så jeg slenger i mer neste gang. Helst et knivsodd stevia, tenker jeg.
Jeg fylte i røre i 9 søkk i forma. Det ble ikke mye i hver av dem. Deretter fylte jeg med småbiter av eple og drysset på kanel.
Kakene lot jeg steke på varmluft 170 - 180 grader i et kvarters tid.
Da jeg tok dem ut luktet de så deilig at jeg kom på at jeg godt kunne ha hatt på hakkede nøtter også. Det får også bli neste gang.
De sitter litt fast i formene, så jeg brukte kniv for å løsne dem og la dem på fat. Lettpisket krem og kaffe er naturlig følge.
Hmmmm.... tenkte jeg. Klarer jeg å lage en lavkarboeplekake, da? Joda, jeg klarte det. Slik:
Jeg ville lage porsjonskake, for da har jeg mye mer kontroll på stekinga. Det er ikke moro når kaker faller ned på midten og er rå inni. Derfor tok jeg fram muffinsforma mi og smurte den med smør og melet dem med hvitt hvetemel. Jeg hadde tenkt til å mele med noe annet, men slik ble det ikke.
Jeg vispet sammen 4-5 egg og 50 gram kokosmel, en halv desiliter med blanding av smelta smør og fløte, et par ss sukrin. Det ble for lite søtt for de jeg serverte det til, så jeg slenger i mer neste gang. Helst et knivsodd stevia, tenker jeg.
Jeg fylte i røre i 9 søkk i forma. Det ble ikke mye i hver av dem. Deretter fylte jeg med småbiter av eple og drysset på kanel.
Kakene lot jeg steke på varmluft 170 - 180 grader i et kvarters tid.
Da jeg tok dem ut luktet de så deilig at jeg kom på at jeg godt kunne ha hatt på hakkede nøtter også. Det får også bli neste gang.
De sitter litt fast i formene, så jeg brukte kniv for å løsne dem og la dem på fat. Lettpisket krem og kaffe er naturlig følge.
Fiiine porsjonseplekakene sine :) |
nam nam, de så veldig gode ut :)
SvarSlettJa! De var kjempegode, og det var den store eplekaka jeg lagde i går også. Trudde lissom ikke det gikk an å lage en stor, men det gjorde det :)
SvarSlett