mandag 13. mai 2013

Pannacotta med appelsin

Flere ganger i det siste har jeg laget pannacotta i ulike varianter, sånn for forskingas del. Her kommer, ikke akkurat oppskrift, men iallfall forklaring på framgangsmåten. Det er faktisk fryktelig enkelt.

Ingrediensene
Her ser du hva min pannacotta består av: Legg først 3 stk gelatinark i kaldt vann i en bolle.

Fløte (jeg bruker 3 dl eller hele burken på 3,33 dl). Hell fløten i en kjele, dryss oppi vaniljepulver (en halv teskje?) og la det varme seg til kokepunktet mens du rører.

Rasp skallet av en appelsin og ha det oppi fløten. Press safta ut av appelsinen. Når fløten har kokt opp (pannacotta betyr kokt fløte på italiensk) tilsettes appelsinsaft og gelatinplatene. Rør til sistnevnte har løst seg opp.

Glømte jeg stevia og sukrin? Det har man oppi i passende mengder et eller annet sted underveis. Smak deg fram til hvor mye du vil ha i.

Ferdig!
Hell den flytende pannacottaen i 4 serveringsskåler og sett det kjølig, gjerne kjøleskap. Når jeg har fryktelig dårlig tid tar jeg et gelatinark ekstra og har det et kvarter i kjøleskap og ett i fryseboks. Forøvrig er det meningen at det skal gå noen timer før den stivner. Med ekstra gelatin blir konsistensen hardere. Det er som alltid best å ha god tid og forberede seg godt og alt det der. (KJEDELIG!)

Det er all grunn til å pynte pannacottaen, kanskje med skrella appelsinbåter? Den kreative som har planlagt det hele godt fikser sikkert det. Jeg vil heller forte meg å spise opp pannacottaen ;) Nammmmmmmm.......


6 kommentarer:

  1. Pannacotta er jo bare nydelig! Med ferske bær.... Nå ble jeg sulten!

    SvarSlett
  2. Dette er mat for Lille Larve - aldri mett. Et par pannacottaer og man sitter rolig og smiler en stund ;)

    Ps. Jeg har begynt å kalle den ene katta mi for Lille Larve. Du skjønner hvorfor.

    SvarSlett
  3. Synes panna cotta er en både god og enkel dessert. Litt venting på at den blir stiv synes jeg den er verdt. Har laget den med både Mango, pasjonsfrukt, bringebær for å nevne noe. Alltid godt.:)

    SvarSlett
  4. Åja, mango må jeg prøve neste gang. Det er kanskje mi favorittfrukt :)
    Takk for tips!

    SvarSlett
  5. Vad gott! Länge sedan jag lagade pannacotta, men det ska jag nog göra snart igen.

    SvarSlett
  6. Pannacotta har blitt en desert jeg lager stadig vekk.

    Lag gjerne en du også, Erika! Dine oppskrifter blir så lekre :)

    SvarSlett

Skriv veldig gjerne inn en kommentar. Jeg syns det er kjempehyggelig!