Jeg har mange plastbokser til å fryse ned mat i, men finnes det noe annet som er like egna?
Først tenkte jeg på norgesglass og andre glass med lokk, men jeg må innrømme at jeg er redd for at det skal knuse. Enten i fryseboksen eller fordi jeg setter iskaldt glass med kraft fra meg på benken med et smell. Sånn kan jeg nemlig finne på å gjøre. Ikke for at jeg planlegger å gjøre sånt, men fordi det bare blir sånn. Jeg pleier å skylde på planetenes posisjoner - de har jo sterk innvirkning på oss, må vite ;)
Etter å ha fantasert om knust glass på feil sted en stund, så - EUREKA! Melkekartonger, tenkte jeg, må jo være midt i blinken!
Her ser du dem. To melkekartonger fylt nesten til randen med nykokt hønsekraft. Jeg teipa dem sammen med fryseteip og skrev på aktuell informasjon.
Veldig fornøyd med meg sjøl med dette alternativet til plastboksene. Det blir en ekstra gjenbruk av kartongene som jeg uansett kjøper, før de går til resirkulering.
Det er en veldig god idé! Og kanskje fløtekartonger til mindre mengder? Jeg har noen vinrester som skulle vært fryst ned, og tror sannelig jeg skal prøve det!
SvarSlettAbsolutt fløtekartonger til mindre mengder. Jeg har tatt vare på en fløtekartong i tilfelle en middagsrest. Vinslanter er supert å ha som frossen reserve. :)
Slettfryser i glass vi, gått helt fint :)
SvarSlettSå bra! Kanskje det ikke er så lett å knuse som jeg frykter ;)
SlettSmå slanter kan man fryse ned i sånn isbit- brett!
SvarSlettEllers er kartonger helt genialt til større mengder, godt tips!
Isbitbrett er smart. Jeg har pleid å bruke plastposer til isbiter. Tenker jeg skal unngå dem heretter.
Slett