mandag 14. november 2011

Kraft gir krefter

Med jevne mellomrom koker jeg kraft av såkalt kraftben som jeg finner i frysedisken i butikken. Jeg ser alltid etter de med mest marg. De selges i poser på en kilo, trur jeg. Jeg pleier å tine dem før jeg koker dem i vann. Lenge - veldig lenge. Mange timer, faktisk. Noen ganger får jeg ikke kokt mer enn et par timer før jeg må ut av huset. Da fortsetter jeg når jeg kommer hjem eller dagen etter. Det blir sikkert fem timer koking tilsammen.
Bena skal kokes rene for kjøtt og marg, først da er de klare.




Noen ganger har jeg oppi sellerirot, perillerot og annet som gir smak, men oftest lager jeg kun kraft av bena. Den blir lettere å lage hva som helst av, syns jeg.

Hvis det blir mye vann/kraft, så lar jeg den koke inn litt etter at jeg har tatt opp bena. Rett og slett for at krafta da tar mindre plass i fryseboksen. Før jeg heller det over i porsjonsbegre og putter de i fryseboksen, så bruker jeg stavmikseren for å jevne det hele. Da er selvsagt krafta avkjølet, men ikke veldig kald. Når krafta blir kald stivner fettet i et lag på toppen.

Krafta kan tas direkte ut av fryseboksen og hives oppi suppe eller du kan lage saus av den.









3 kommentarer:

  1. Kraft er en super fettkilde, spesielt nå som meieriene varsler at det er vanskelig å produsere så mye smør som vi ønsker oss. Vi har blitt et fettspisende folkeslag ;)

    SvarSlett
  2. Tusen takk, Nina, og velkommen til bloggen min.

    Du har en flott blogg som jeg legger til i lista mi her :)

    SvarSlett

Skriv veldig gjerne inn en kommentar. Jeg syns det er kjempehyggelig!