![]() |
Gobbeli gobbeli. |
Inni kalkuna var det en liten plastpose med hals og diverse innmat, den begynte jeg med én gang å koke kraft av. Noe av krafta brukte jeg til å lage saus:
Jeg øste opp kraft i en kjele, tilsatte finhakka løk og lot det koke. Deretter hadde jeg oppi rømme og en eske Snøfrisk. Pluss litt krydder: salt, pepper, einerbær og kanskje litt annet. Koke, koke. Smake, smake. Husker ikke helt om jeg justerte smaken. Blir den for spiss, så rund av med en teskje sukker, gjerne brunt. Eller kanskje honning, rognebærgele, mysost eller annet. Jeg syns ikke det fungerer med sukkererstatninger. Uansett trenger man sjelden mer enn en teskje. Sausen ble fantastisk god, om jeg får lov til å skryte.
Etter at jeg har begynt å koke min egen kraft og snudd ryggen til buljongterninger, ferdigsauser og jevning med hvetemel, så lager jeg stadig oftere kjempegod saus. Fløte og rømme er fast følgesvenner i sausene mine. Kraft gir sauser en skikkelig 'bunn', ikke bare smak på 'toppen' - om du forstår hva jeg mener. Jeg er alltid forsiktg med salt. Bruker det til å justere smaken til slutt. Saus som blir for salt blir mye jobb å rette på.
Coleslow lagde jeg raskt på lørdag morgen. Raspet kål og gulrot på min fortreffelige Kenwood, rørte inn majones og rømme og krydret med pepper, litt tabasco og kanskje noe annet jeg hadde for hånden. Jeg syns ikke kålsalaten smakte helt som ønsket. Neste gang skal jeg ta i en teskje dijonsennep sammen med rømme/majones og røre godt. Jo! Jeg finhakket noen skiver suragurk. Det passet godt oppi :)
Skiver av kalkun ble varma i min eminente UltraPro i ovnen, og ble servert med blanda salat (med appelsin), smørstekte sjampinjonger, rørte tyttebær og min vellykka saus. Gjestene ble fornøyde, og da blir jeg glad.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Skriv veldig gjerne inn en kommentar. Jeg syns det er kjempehyggelig!