I kveld lagde jeg knekkebrød for første gang. Ikke at jeg liker knekkebrød noe særlig, men Mannen vil sikkert ha - særlig siden jeg spiste de siste rugsprøene i stad..
Jeg gjøv løs på Iselin sin oppskrift, men de ble ikke helt som de skulle. De sto inne i en drøy time, men var fortsatt myke.
De var fortsatt myke, så jeg satte dem inn igjen på ettervarmen et kvarters tid. Nå trur jeg de har blitt litt sprøere. Halvsprøe iallfall. 25 stk fikk jeg ut av røren, og ett brett. Forsto jeg oppskriften rett?
Nå gjenstår smaksprøven:
Smakte nydelig med barndommens kaviar + majones = sant. Sprøe ble de også :)
Jeg gjøv løs på Iselin sin oppskrift, men de ble ikke helt som de skulle. De sto inne i en drøy time, men var fortsatt myke.
Jeg tok dem ut - |
- og delte dem opp. |
Nå gjenstår smaksprøven:
Smakte nydelig med barndommens kaviar + majones = sant. Sprøe ble de også :)
Hei. Jeg pleier å la knekkebrødene stå i ovnen litt lenger enn halvparten av tiden, tar ut brettet, snur leiven, fjerner bakepapiret og ruter opp. Setter de inn igjen og steiker de minst like lenge til. Jeg har også erfart at de ikke blir sprø etter tidene som står i oppskrifter. Fjerner papiret for å få bort fukten på undersiden. Etter jeg begynte å gjøre dette, har jeg aldri hatt seige knekkebrød. Ikke svidde i kanten heller. Blir jeg ikke helt fornøyd så ettersteker jeg de på 50 grader varmluft med døra på gløtt. Tørker dem.
SvarSlettHeisann! Takk for at du deler erfaringa. Da jeg fjerna papiret hang mye deig igjen, syns jeg. Kanskje smartere å fjerne papiret tidligere? Jeg skal prøve din stil neste gang :)
SvarSlett