fredag 2. august 2013

Surdeig - første forsøk

På Gunnebo kjøpte jeg en klatt av deres surdeig for å lage surdeigsbrød til Mannen. Han er en uhelbredelig brødhare.

Surdeigen måtte stå et par dager i kjøleskap før jeg kunne begynne med den.

Jeg har lest så øye har blitt stort og vått om hvordan mate surdeigsstarter for å holde liv i den og få den til å boble av livsglede, men har ikke akkurat lykkes ennå. Ingen bobling er observert. Jeg har etablert en avlegger også. Av grov rug. Rug skal visstnok være lettere å få til. Hovedstarteren mater jeg med vetemjøl.

Gunnebo-starter til venstre, rug-avlegger til høyre.

Det har gått hhv. 7 og 3 dager. De lukter bra for tida, men det er ikke akkurat liv her. Baking fortsatt ikke nær forestående. Men jeg SKAL bake surdeigsbrød! SKAL!!!!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv veldig gjerne inn en kommentar. Jeg syns det er kjempehyggelig!