onsdag 7. desember 2011

Kakao på lavkarbovis

I dag har jeg vært skogsarbeider igjen. Godt kledd, men allikevel ble jeg avkjølet. Skal jeg dusje først eller lage kakao først, mon tro? Kakao!

Mamma lærte meg å lage vann-kakao, da jeg var liten. Da rørte man sammen sukker og kakao i en kjele og tilsatte fløte (ofte 'husholdningsfløte' som ho alltid hadde i kjøleskapet). Røre, røre og la det koke litt. Deretter fylte man opp med vann til ønsket mengde. Det ble en vandig konsistens, men smakte kjempegodt. Lett å lære for ei lita jente og den kokte ikke over som den melkebaserte kakaoen.


 Jeg lager min lavkarbo-kakao på samme måte, men bruker alltid kremfløte. Selvsagt bruker jeg heller ikke sukker, men sukrin og stevia gjøre susen. Dessuten fyller jeg på med mer kremfløte, så den blir fyldigere. Kanel er nydelig oppi, og gjerne pepper. Når jeg har nok fløte pisker jeg en liten dæsj og har oppi.

Kakaoen varma godt og ga energi til sliten skogsarbeider.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv veldig gjerne inn en kommentar. Jeg syns det er kjempehyggelig!