I dag besto middagen av fire iskalde biter laks som jeg la oppi min ildfaste vidunderform, nemlig UltraPro fra Tupperware. Ovnen var ferdig varma da jeg satte den uten lokk inn. Den sto der mens jeg kikka litt i ei bok, skar opp et par sjarlottløk og tok fram et halvt beger rømme (ordentlig rømme, selvsagt). Løken ble rørt sammen med rømme og en dæsj vann og helte det over laksen. Den fikk stå en stund til i ovnen.
Hjertesalat til fisken smakte utmerket - og Mannen ble fornøyd :)
Hjertesalat til fisken smakte utmerket - og Mannen ble fornøyd :)
Dine steketider og ovnstemperatur er noe svevende, men det hørtes sabla godt ut. :-)
SvarSlettHe he!Det meste av det jeg gjør på kjøkkenet er noe svevende og blir funnet på i øyeblikket.
SvarSlettOvnen sto på over 200 grader, kanskje 230. Hvor lang tid bruker disse laksebitene på å bli omdannet til kokt laks, da? 40 minutter? Kanskje bare 30. Jeg tar det på gefülen. Som oftest går jo det greit.
Den blir lissom ikke et oppskriftshefte, denne bloggen min. I beste fall et idéhefte.
Bra laksetips, denne må prøves ut!!
SvarSlettHilsen Lars
Vad gott det ser ut! Jag älskar lax och skulle kunna äta det mycket oftare än jag gör.
SvarSlettTack för din kommentar hos mig! Jag kommer att följa din blogg. :-)
Lars: Test den! Den er utrolig lettvint.
SvarSlettErika: Laks er fortsatt sunt, tror jeg :) Jeg spiser det ganske ofte.
Du har en flott blogg, som mange norske lesere også kan ha glede av.