Makrell fra havet. |
Jeg hadde lyst til å panere den og helte en blanding av sesamfrø, mandelmel, salt og pepper i en tallerken og vendte dem i det. Deretter lukt i stekepanna med dem!
Makrell - snart klar som menneskemat |
I forkant hadde jeg laget en agurksalat strekt inspirert av Lena Beatrice fra kokeboka hennes 'Lavkarbo til hverdags'. Boka er stinn av gode retter og smarte tips til deilig hverdagsmat. En slangeagurk som jeg gikk brutalt løs på med ostehøvelen, 2 ss eplecidereddik, 1 ts salt og et par ss sukrin. Det fikk stå og godgjøre seg en stund i kjøleskapet.
Da makrellen var ferdig stekt var det tid for saus. Rett og slett ca halv boks økologisk rømme, eller kanskje trekvart, i panna. Røre og skrape langs bunnen for å få med godsmaken som er fastbrent i panna. Når den er gjennomvarm og kanskje har småkokt litt, så er den ferdig - og smaker himmelsk!
Jeg handla denne i en Rimi-butikk og der var faktisk den økologiske rømmen den billigste. 14,00 kroner. Den vanlige kostet 14,30 og seterrømme ca 21,-. Har aldri sett det før!
Saus under bearbeiding. |
Ferdig! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Skriv veldig gjerne inn en kommentar. Jeg syns det er kjempehyggelig!