søndag 3. mars 2013

Vill gås og litt interiør

Dessverre har jeg ikke bilde av gåsa i tilberedt utgave, men etter masse om og men klarte jeg å tilberede min første ville fugl i går. Da hadde den ligget noen dager i kjøleskapet etter at jeg tok den opp av fryseboksen. Dette var Mannens først fangst, han er nylig blitt jeger. Jeg trudde fuglen var tapt, der den hadde ligget lenge i kjøleskapet, men satte i gang å tilberede etter beste evne.

Jeg hadde ingen plan og fant ingen tiltalende oppskrifter, så jeg begynte med å salte og pepre den og legge den på ei panne i ovnen. Etter en time eller sånn begynte det faktisk å dufte mat. Det fikk matlagingslysta til å våkne.

Fram med stor gryte, vann nok til å dekke fuglen og koke (litt for) lenge. Etterhvert tok jeg fuglen opp, og en del av kjøttet falt av, men brystfiletene var fine. Og låra greie. Jeg kokte krafta til den krympet og helte på geitmelk og diverse krydder - einerbær, rosmarin, soyasaus m.m. - og etterhvert en dæsj rømme. Det ble en god saus og jeg la fuglen tilbake i gryta. Serverte med rognebærgelé, blomkålmos og brokolli - og en deilig rødvin.

Jeg ble så fornøyd og glad over at det faktisk ble et skikkelig måltid ut av fuglen. En stund var jeg redd den var skutt forgjeves og var egentlig litt lei meg. Intet bilde ble tatt i forfjamselsen.

Derimot har jeg foto av framgangen på studiekammeret til Mannen.
Ivar er på plass.

Ivar skrudd sammen og tjora fast til veggen - klar til bruk. Hylla i venstre bildekant er den gamle hylla som ikke lenger strakk til. Den skal inn på pikerommet, dvs. mitt helt usannsynlig rotete roterom. Neste prosjekt er mer orden der.

Faglitteratur er på plass.


4 kommentarer:

  1. Så kjekt! Skulle hatt meg mer lagringsplass selv :)

    SvarSlett
  2. Veldig fint å få plassert ting man bruker i nærheten. Fjernlager for bøker som kanskje aldri skal brukes igjen finnes inne på kottet :) (Kan fort bli litt mye der også...)

    SvarSlett
    Svar
    1. Se der, ja, det ble jo riktig så flott!

      Den fuglen hørtes jo knall god ut, men kan man virkelig koke i filler kjøtt? Blir det ikke bare bedre og bedre på smak?

      Slett
    2. Fuglen var fin den, ja ;) Joda, etter noen timer ramler kjøttet fra hverandre i sine enkelte fibre. Brystfiletene holdt seg samlet, men det er jo store muskler.

      Lærte av min far som tilberedte vill sjøfugl her om dagen. Han hadde kokt dem i fem timer. Lårstykkene var da helt eksellente, men bryststykkene fortsatt litt harde. Brystmuskelene er mye tørrere, mindre fete, enn låra. Jeg vet ikke om andre ville fugler også må tilberedes så lenge. Tiur, rype, due - jeg vet aldeles ingen ting.

      Slett

Skriv veldig gjerne inn en kommentar. Jeg syns det er kjempehyggelig!